Editie 2020 van Holebifilmfestival ook in je woonkamer

Hoewel het zeer onzekere tijden zijn omwille van corona, is de kernploeg van het Holebifilmfestival druk in de weer om hun 20ste editie in november voor te bereiden. Dit jaar gaat het Holebifilmfestival ook de digitale tour op om het filmfestival tot in jouw woonkamer te brengen. 

In gunstige omstandigheden zal Holebifilmfestival 2020 plaatsvinden van dinsdag 3 november tot en met vrijdag 27 november 2020 op diverse locaties in gans Vlaanderen

Zoals de naam al doet vermoeden is het Holebifilmfestival waar het LGBTQ+-zijn centraal staat, maar waarbij ook hetero’s uiteraard van harte welkom zijn. 

Het Holebifilmfestival is stap-voor-stap aan het vernieuwen en moderniseren omdat er enerzijds nood aan is. Het festival zal in deze bijzondere coronatijden dan ook voor een stuk de digitale kar opspringen door een samenwerking met ‘ZED vanuit je zetel‘ op Dalton.be aan te gaan. 

Holebikort

Jorrit Ferket, coördinator Holebifilmfestival: “Door de coronacrisis weten we uiteraard niet goed in welke omstandigheden we ons gaan bevinden in november. Omdat we al 20 jaar een vaste waarde zijn geworden willen we daarom een alternatief kunnen aanbieden voor moest het festival in zijn normale vorm niet kunnen doorgaan.”

Bedoeling hiermee is om het Holebifilmfestival tot in de woonkamer te krijgen door een compilatie van de beste kortfilms uit alle inzendingen van Holebikort 2019 aan te bieden op ‘ZED vanuit je zetel’ zodat deze video-on-demand bekeken kan worden. 

Jongeren

Met deze samenwerking wil het Holebifilmfestival ook weer terug meer jeugd aantrekken. 

“Jongeren gaan heel weinig nog naar reguliere bioscoopvoorstellen, maar kijken eerder alles online vanuit hun kamer via diverse video-on-demand-platformen. Door deze samenwerking willen we hen kennis laten maken met het aanbod van het Holebifilmfestival en hopen we hen op die warm te krijgen om toch naar een voorstelling te komen kijken op één van onze locaties”, zegt Ferket. 

De compilatie van de beste inzendingen uit Holebikort 2019 zal vanaf 8 augustus 2020 te zien zijn op Dalton.be in de premium rubriek ‘ZED vanuit je zetel’ voor slechts € 5 en zal daarna naar de standaard catalogus van Dalton.be verhuizen: https://www.dalton.be/zed-vanuit-je-zetel/video/holebikort

Beeld: Holebifilmfestival
Bron: Holebifilmfestival

2 gedachten over “Editie 2020 van Holebifilmfestival ook in je woonkamer

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: