Toont ‘Dertigers’ eindelijk dat holebi’s ook andere holebi’s dan hun lief kennen?

Dertigers’ zoekt figuranten voor een homofeestje in de Red & Blue. De club deelt de oproep van de productie. Een quasi unicum, want Vlaamse televisie toont enkel holebikoppels, bij voorkeur met een kinderwens. En die koppels kennen ook nooit andere holebi’s. 

Voor de TV-reeks ‘Dertigers’ zoeken we nog mannelijke figuranten (18-40jaar) voor vrijdag 14/08/2020.
Omwille van de Coronamaatregelen zoeken we figurantenbubbels (minimum 2personen – max 5personen)
We filmen enkele scènes in een discotheek in Antwerpen.
>Wie? Mannen (18-40j) die in elkaars bubbel zitten
>Wat? Homofeestje in een discotheek
>Waar? Antwerpen – Red&Blue
>Wanneer? Vrijdag 14/08 vanaf 14u45
>Vergoeding? €25 per persoon

Ben jij wie we zoeken, en kan je een paar mannen uit je bubbel meenemen om een feestje te bouwen? Mail dan naar melanie.vanhoudt@warnerbros.com.
> jouw volledige naam en die van je gezelschap
> jullie leeftijd
> telefoonnummer
>foto’s van jou en van wie meekomt

hopelijk tot snel!

Zichtbaar?

Orry en Steven in ‘Het gezin‘, Alex en Elias in ‘Dertigers’. Wanneer je holebi’s op Vlaamse televisie ziet, hebben ze een relatie. Liefst ook een kinderwens. Singles zijn onzichtbaar, tenzij ze meedoen aan een datingprogramma. Met het oog op single-af te zijn. Niet beter dus. 

Die holebikoppels kennen ook geen andere holebi’s. Christophe en Nick trouwden in ‘Blind getrouwd’, maar geen homo (buiten zichzelf) te bespeuren op hun huwelijk. Toch vreemd voor iemand geëngageerd in de beweging en een SN-steward. 

De uitzondering is ‘wtFOCK‘, waar Robbe uiteraard een lief krijgt in Sander, maar Robbe ging eens op Grindr en nevenpersonage Milan is single, gay en seksueel actief. Maak dat mee. Er zijn homo’s buiten de cocon van de relatie. 

Doodzonde dat çavaria de waarde en het unicum hiervan niet inzag en de reeks niet beloonde met de Media Award

(On)bestaand

De vereniging die opkomt seksuele en genderdiversiteit komt niet op voor gay singles. Geen interesse. Uit de Europese onderzoek EMIS en EMIS II blijkt nochtans dat de helft van de mannen die seks hebben met mannen single is. Quid vrouwen die seks hebben met vrouwen? Daar zijn geen gegevens van. Op zich ook een probleem.

Om maar te zeggen: wat niet buiten de Verwachting met hoofdletter V – nl. van straat geraken en ‘lekker geïntegreerd zijn’ – is, komt niet aan bod.

Tot nu.

Wat de context van dat homofeestje zal zijn, moet nog blijken. Maar dat homopersonages die in Antwerpen wonen eindelijk ook eens andere homo’s zien, is niet alleen verfrissend, maar ook noodzakelijk. 

Beeld: Timothy Junes

%d bloggers liken dit: