“Europese Raad moet bijeenkomen over Polen”

LGBT-activist en politicoloog Rémy Bonny vindt dat de Europese Raad moet bijeenkomen over Polen. Vrijdag kreeg een queer activist twee maanden cel voor het ophangen van een regenboogvlag. De opsluiting van Margot leidde tot rellen in Warschau. Daarbij zijn 48 LGBT-activisten opgepakt. 

Officieel moet Margot in de cel voor de beschadiging van een bestelwagen van Fundacja Pro, een stichting tegen abortus. Margot had affiches die “homo’s zijn pedo’s” en “homo’s willen kinderen leren masturberen” van de bestelwagen gehaald.

Maar Margot kwam ook in het vizier omdat ze een regenboogvlag vastmaakte aan een Jezus-beeld en de Zeemeermin van Warschau

Politiek

“De opsluiting is politiek”, stelt Bonny. “Het past in de retoriek van president Andrzej Duda, die ‘LGBT-ideologie gevaarlijker dan communisme’ noemde.”

“Als de Europese Unie niet nú ingrijpt, gaat Europa in dezelfde richting als wat gebeurde voor WO II. De voorbije maanden zijn holebi’s en transgenders door de Poolse president ontmenselijkt en geportretteerd als tweederangsburgers.”

Europese Raad?

De Europese Raad bestaat uit de regeringsleiders of gekozen staatshoofden van de 27 lidstaten van de EU, een voorzitter en de voorzitter van de Europese Commissie. De hoge vertegenwoordiger van de Unie voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid neemt ook deel aan de werkzaamheden van de Europese Raad.

Beeld: Rémy Bonny
Bron: Rémy Bonny, Wikipedia

Een gedachte over ““Europese Raad moet bijeenkomen over Polen”

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: