VIDEO | Antwerp Pride trots op wat wél kon in coronatijden, maar ’tevreden’ kan de organisatie niet zijn

De dertiende editie van Antwerp Pride zit erop. Zonder parade, festival en afterparties in de binnenstad werd het een ingetogen versie van Antwerp Pride die vooral digitaal kon beleefd worden. Tienduizenden vonden de weg naar het digitale platform AntwerpPride.TV.

Het tjdelijk online tv-kanaal bereikte in de prideweek zo’n 15.000 unieke bezoekers. De site kon continu op een dertig bezoekers rekenen en die bezoekers bleven ook lang hangen op de site. Er was een duidelijke piek op zondag 9 augustus met 66% meer bezoekers dan de dag ervoor.

Op het kanaal konden kijkers terecht voor documentaires, LGBTQ-kortfilms, nieuws rond LGBTQ-thema’s, deejaysets en nog veel meer. De zender blijft nog een tijd online staan.

Verhalenwandeling

Er was ook een wandelparcours waar normaliter de parade plaatsvindt. Hierlangs stonden dertien portretten opgesteld van mensen die een bijzondere band hebben met de Antwerpse LGBTQ-scène. 

Mensen konden deze ‘Trail of Stories‘ in hun bubbel of individueel afwandelen. Via een QR-code kon men het verhaal achter de persoon ontdekken. 

Tijdens de prideweek werden de QR-codes zo’n 2.000 keer gescand. En zo’n 9.000 mensen bekeken de ‘Trail of Stories’ verhalen online.

Er waren ook tien begeleide wandelingen doorheen de stad en het Middelheimmuseum en deze waren uitverkocht. De tentoonstelling ‘Together.‘ in het M HKA loopt nog tot 6 september.

Tijdens het voorbije Antwerp Pride weekend meldde de politie geen noemenswaardige incidenten.

Verstrenging van de anticoronamaatregelen

Antwerp Pride kondigde op 8 juli al een coronaversie aan van het LGBTQ-feest in Antwerpen maar ook die afgeslankte versie moest nog verder worden teruggeschroefd door de verstrengde maatregelen die de Stad Antwerpen begin augustus afkondigde.

Zo moest het mensenrechtenluik ‘Human Rights Friday‘ ter elfder uren worden afgelast en konden ook de filmvoorstellingen niet doorgaan.

Blij???

“We kijken terug met gemengde gevoelens. Onze vrijwilligers hebben op korte tijd en onder steeds veranderende omstandigheden een project neergezet waar we fier op mogen zijn”, aldus Antwerp Pride-voorzitter Bart Abeel

“Ik wil onze partners, sponsors maar ook iedereen bedanken die een vlag heeft uitgehangen, die een bezoek heeft gebracht aan de site of op een andere manier kleur heeft gebracht in de stad om de pridegedachte te blijven koesteren. De taferelen die we de afgelopen dagen hebben gezien in Polen moeten ons terecht waakzaam houden.”

“Maar ‘blij’ of ‘tevreden’ kan je niet zijn wanneer een virus nog steeds slachtoffers maakt. Antwerp Pride organiseren doe je ook samen met de horeca, de evenementensector, de cultuursector, het middenveld… allemaal sectoren die nu enorm hard getroffen worden door de pandemie. We kunnen samen alleen maar hopen op betere tijden en dan maken we er opnieuw een feest van.”

Beeld: Timothy Junes
Bron: Antwerp Pride

Een gedachte over “VIDEO | Antwerp Pride trots op wat wél kon in coronatijden, maar ’tevreden’ kan de organisatie niet zijn

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: