1/10 werknemers verkiest hetero als collega boven holebi of transgender

Maar liefst één op de tien werknemers verkiest een collega die heteroseksueel is boven een LGBT-collega. Er zijn meer mannen dan vrouwen met deze voorkeur. Respectievelijk prefereert 17% en 5% een heteroseksuele collega. 

Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau PEAK-IT in Nederland, uitgevoerd onder ruim duizend Nederlanders die regelmatig op kantoor werken en die voor 32 uur of meer in loondienst zijn. 

Vooral jongeren hebben moeite met LGBT-collega

Verdeeld op leeftijd zijn het juist de jongere medewerkers (jonger dan 30 jaar) die, ten opzichte van de oudere, meer moeite hebben om met een LGBT-collega samen te werken (18% tegenover 11%). 

Zij verkiezn dus een heteroseksuele collega. Als LGBT wordt uitgesplitst, blijkt dat één op de tien (10%) medewerkers liever niet werkt met een persoon die transgender is. 

4% geeft aan liever niet te werken met een persoon die homoseksueel is. Mannelijke medewerkers hebben meer moeite dan vrouwen om samen te werken met iemand die transgender (14%) of homoseksueel (6%) is. 

Richard Stassen, directeur bij PEAK-IT: “Het is zorgelijk dat er nog steeds werkenden zijn die onderscheid maken in geslacht of geaardheid. De kwaliteit van werk staat los van iemands geaardheid. De werkprestaties zijn dan ook het enige waar werkenden hun collega’s op moeten beoordelen. Daarbij zijn we er bij PEAK-IT van overtuigd dat diversiteit in het medewerkersbestand bijdraagt aan betere werkprestaties. Daarom moeten verschillen tussen collega’s juist gewaardeerd worden.”

Beeld: Wikipedia
Bron: PEAK-IT, GayLive.Be

%d bloggers liken dit: