Holebikort-films online bij Dalton

Het Holebifilmfestival en Cinema ZED in Leuven bieden samen vie kortfilms aan die je on demand thuis kan bekijken via Dalton.be

Welke?

‘Marguerite’ – Marianne Farley

Marguerite is een oude, doodzieke vrouw. Ze krijgt dagelijks hulp van Rachel. Een telefoontje van Rachels vriendin maakt herinneringen in haar los. Snel haalt ze een oud fotoboek van onder het stof. Een subtiele intimistische prent met een meesterlijke vertolking van beide vrouwen.

‘Cocodrilo’ – Jorge Yúdice

Een jongeman heeft gebroken met zijn ouders en runt nu een drukbezochte videogamesite. De moeder tracht haar verloren zoon terug te winnen door zijn site te bezoeken. Ze heeft daarbij één toverwoord: Cocodrilo!

‘Le graffiti’ – Aurélien Laplace

Een rustig Frans dorpje wordt opgeschrikt door vandalisme. Een graffititekst op de muur beschuldigt de burgemeester ervan dat hij homoseksuele diensten zou aanbieden aan de plaatselijke arts. Een originele kortfilm met een komische noot!

‘Bilder av Leo’ – Eric Rusch

Nico’s jeugdvriend Leo is stervende. Leo’s vrouw nodigt Nico uit voor een laatste bezoek. Zal Nico op de uitnodiging ingaan? Of bewaart hij liever het beeld dat hij van de jonge Leo heeft? De weemoedige sfeer wordt nog versterkt door de prachtige muziek van Purcells opera ‘Dido en Aeneas‘.

Beeld: Timothy Junes
Bron: Dalton.be

%d bloggers liken dit: