Politieke reacties op homofobe chatgroep: “De drijfveer van geweld erkennen, is belangrijk, ook als die cultureel of religieus is” en “We zetten geen stap achteruit voor niemand”

Ook uit politieke hoek komen er reacties op Telegram-chatgroep Criminal System of Criminal Justice

“De drijfveer van geweld erkennen, is belangrijk. Ook als die cultureel of religieus is. Het is geen toeval dat veel leden van dit achterlijk clubje dezelfde achtergrond delen. Dat is geen veroordeling van een gemeenschap. Het is erkennen van een realiteit”, tweet Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir (N-VA).

“Dit is onaanvaardbaar. We hebben als LGBTIQA-gemeenschap hard gevochten voor onze plaats in de samenleving. We zetten geen stap achteruit, voor niemand. Het maakt niet uit uit welke hoek homofobie komt. We zetten geen stap achteruit voor niemand”, tweet Fourat Ben Chikha (Groen), algemeen verslaggever LGBTI-kwesties bij het Parlementair Assemblee van de Raad van Europa

“Niemand mag omwille van geaardheid (of om welke andere reden dan ook) te maken krijgen met discriminatie, haat of geweld. Goed dat verschillende politiekorpsen en parket samenwerken om deze crapuleuze toestanden snel de kop in te drukken”, reageert Mohamed Ridouani (sp.a), burgemeester van Leuven

“Stevig gedegouteerd van dit soort haat. Goed dat Leuvens Parket kordaat optreedt. Dit soort achterlijke ideeën moeten we uitroeien”, aldus N-VA-ondervoorzitter Lorin Parys, Vlaams Parlementslid en gemeenteraadslid Leuven.

“Onaanvaardbaar. Streng optreden én de leden ervan deradicaliseren (want enkel boete of opheffen chatgroep is geen oplossing lange termijn)”, tweet Bruno De Lille (Groen), die wat hij ook schrijft de woede van Twitter op zijn nek haalt.  

“Hoe lang en hoe vaak nog?”, vraagt Vlaams Parlementslid  Sihame El Kaouakibi (Open Vld). “Dit mogen we nooit toelaten en we moeten hier duidelijk tegenin gaan. Geen straffeloosheid meer.”

Beeld: Timothy Junes

%d bloggers liken dit: