UniQue en çavaria beloven homofobe chatgroep Criminal System op te volgen

UniQue – Regenbooghuis Vlaams-Brabant en çavaria gaan de holebifobe en transfobe chatgroep Criminal System of Criminal Justice opvolgen.

“Ontzet lazen we deze ochtend het bericht over de chatgroep waarin de leden holebi’s fysiek bedreigen en de beelden online plaatsen. Ook in Vlaams-Brabant zou deze groep actief zijn”, reageert UniQue.

UniQue roept mogelijke slachtoffers op om aangifte te doen bij politie of bij een meldpunt discriminatie zoals Unia of Lumi.

UniQue zal zelf contact opnemen met de Politie Leuven om dit verder op te volgen. “We wensen de slachtoffers veel moed en sterkte toe en zijn blij dat het overgrote deel van de Belgen hun verontwaardiging uitspreken en steun aan de holebi- en transgendergemeenschap betuigen.”

Çavaria

Çavaria neemt maandag contact op met Unia en politie. “We bekijken welke stappen er moeten genomen worden”, reageert coördinator Yves Aerts.

“Het overgrote deel van de bevolking komt op voor de rechten en het welzijn van LGBTI-personen. Sommigen voeren een achterhoedegevecht, om welke achterhaalde redenen dan ook. Ze dwalen.”

Beeld: Timothy Junes

Een gedachte over “UniQue en çavaria beloven homofobe chatgroep Criminal System op te volgen

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: