Uitgesteld PrideFestival Brussel 12-26 september in het teken van #WeCare

Rainbowhouse Brussels organiseert dit het PrideFestival steeds in de maand van mei ter ere van de holebi en transgender artiesten en activisten. 

“Theater, film, dans, literatuur, workshops, optredens, tentoonstellingen, conferenties… De creativiteit en het activisme van de holebi en transgender-gemeenschappen overspoelen Brussel en doen het culturele erfgoed van de stad schitteren”, klinkt het.

Het PrideFestival vindt normaal gezien plaats tijdens de twee à drie weken voorafgaand aan de Belgian Pride-parade. Het PrideFestival is een aanvulling op de Belgian Pride. Terwijl de Belgian Pride evenementen in de straten van Brussel organiseert, omvat het PrideFestival een reeks culturele activiteiten zoals workshops, tentoonstellingen, screenings, zichtbaarheidsacties en interassociatieve activiteiten die tot doel hebben het Brusselse LGBTQI+-netwerk te verenigen en te solidariseren. Het thema van dit jaar staat in het teken van de gezondheid.

#WECARE

“De voorbije decennia werden de rechten van holebi’s, transgender en intersekse personen sterk verbeterd. Wel is er nog steeds hoge nood aan een meer inclusieve maatschappij en hulpverlening. Welzijn betekent niet enkel fysiek gezond zijn, ook het psychologisch en sociaal aspect zijn uiterst belangrijk.” 

“Met #WeCare, zoals gekozen door de drie regionale koepels, RainbowHouse Brussels, Arc-en-Ciel Wallonie en çavaria, vestigen we een grote aandacht op het tal van uitdagingen waaraan gewerkt moet worden, zoals de steun voor mensen met hiv en een toegankelijke gezondheidszorg voor transgender personen en sekswerkers.” 

Sommige RainbowHouse-lidverenigingen zijn experts op dit gebied. Namelijk ExAequo, UTOPIA_BXL, Genres Pluriels en Alias. “Laten we samen de gezondheid van LGBTI+ personen in al haar aspecten verbeteren!.”

Buddies

Dit jaar implementeert het Regenbooghuis van Brussel een systeem van buddies om onze evenementen toegankelijker te maken. 

“Wat is een buddy? Het is een vrijwilliger die iemand kan begeleiden die er een nodig heeft. Bijvoorbeeld om een persoon met beperkte mobiliteit te helpen of om slechtziende mensen te begeleiden. Als u wilt dat een buddy met u meegaat, neem dan contact op met Ruth (ruth@rainbowhouse.be). Gelieve ons minstens één week voor de aanvang van het evenement waarvoor u zich wenst te laten vergezellen, te contacteren.

“Let op: Buddies zijn niet opgeleid. Om ervoor te zorgen dat de buddies u zo goed mogelijk helpen, laat ons uw noden in detail weten. De buddies bieden slechts één keer begeleiding ter plaatse (dus niet tijdens de tochten naar de evenementlocatie).”

Het programma.
Meer informatie.

Beeld: PrideFestival
Bron: PrideFestival

2 gedachten over “Uitgesteld PrideFestival Brussel 12-26 september in het teken van #WeCare

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: