LIMBURG | De Madam stopt na 40 jaar

Na veertig jaar zal De Madam haar vzw opdoeken. “We mogen gerust zeggen dat De Madam een monument in de Limburgse lesbische- en vrouwengeschiedenis was”, aldus Regenbooghuis Limburg.

De Madam houdt op te bestaan omdat Karen en Lut, die deel uit maakten van de raad van bestuur tijdens de eerste coronalockdown op pensioen gingen en door de Vlaamse Regering niet vervangen mochten worden, schrijft GayLive.Be. Hetzelfde werk verder zetten met louter vrijwilligers leek de raad van bestuur niet haalbaar.

“Dat deze vereniging ophoudt te bestaan, wil natuurlijk niet zeggen dat er geen vrouwenwerking meer zal zijn in Limburg. In oktober zullen we met een aantal vrouwen samen een denkdag organiseren, om met elkaar van gedachten te wisselen hoe we na coronatijden een vrouwenwerking verder kunnen zetten”, zegt het Regenbooghuis.

Wil je op de hoogte blijven? Mail vrouwenwerkinglimburg@gmail.com

Beeld: Timothy Junes

%d bloggers liken dit: