Transgender Infopunt houdt praatavond op 25 augustus

De online praatavonden blijken de drempel te verlagen voor partners en ex-partners van trans personen. Het voelt veiliger om van thuis uit met lotgenoten te praten. Daarom plant Transgender Infopunt (TIP) opnieuw zo’n avond op dinsdag 25 augustus.

De praatavond gaat online door om 20u00 en duurt maximum anderhalf uur. Het maximum aantal deelnemers is 6 per avond. Interesse: gelieve je snel in te schrijven via partnerpraatavonden@gmail.com. Je zal via mail de specifieke link voor de praatavond toegestuurd krijgen. Er wordt gebruik gemaakt van het beveiligd online platform ‘Whereby’. Je hoeft het programma niet te installeren.

De praatavonden worden niet langer begeleid door een medewerker van het TIP, maar door (ex-)partners zelf. Het TIP leidde in samenwerking met Trefpunt Zelfhulp vzw intussen 6 (ex-)partners op tot gespreksbegeleiders. De gespreksbegeleiders krijgen blijvend ondersteuning van de TIP medewerker. De manier van werken blijft hetzelfde! De praatavonden zijn exclusief voor partners en ex-partners van trans personen. Veiligheid om vrijuit te kunnen praten, ervaringen en gevoelens op een respectvolle manier te delen is één van de belangrijkste voorwaarden.

Daarom vragen we je vriendelijk:

1. Je alleen in een afgesloten kamer/ruimte te bevinden

2. Gebruik oortjes of een koptelefoon. Op deze manier kunnen eventuele huisgenoten niets opvangen van wat andere (ex-)partners zeggen.

Twijfel je nog? Heb je nog vragen of bezorgdheden? Neem contact op met de gespreksbegeleiders via partnerpraatavonden@gmail.com.

Nood aan een babbel via de TIP-medewerker of nood aan één-op-één lotgenotencontact? Dit kan nog steeds! Mail naar contact@transgenderinfo.be.

Beeld: Transgender Infopunt
Bron: Transgender Infopunt

%d bloggers liken dit: