VIDEO | Steunbetoging voor LGBT’s in Polen: Europa moet stilzwijgen breken

Woensdag organiseerden enkele Polen in België een steunbetoging voor holebi’s en transgenders in Polen

Een tweehonderdtal manifestanten verzamelden op het Robert Schumanplein, vlakbij de Europese Commissie en de Europese Raad in Brussel en aan een regenboogzebrapad.

Er werden toespraken gehouden door onder meer de organisatie, door Rachael Moore en Oliviero Aseglio van RainbowHouse Brussels en door Yves Aerts van çavaria

Zij uitten niet alleen hun solidariteit maar legden ook de link met holebifobie en transfobie in België. De ‘zaak-Telegram‘ is daar een zeer recent voorbeeld van. 

Europa zwijgt

De manifestanten willen dat de Europese Unie de ogen opent. Terwijl de EU terecht bezorgd is over de situatie in Wit-Rusland, zwijgen de Europese toplui over mensenrechtenschendingen in Polen. Enkele betogers droegen daarom een blinddoek in de Europese kleuren.

Yves Aerts sprak de aanwezige MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez over aan. Europees voorzitter Charles Michel is immers een partijgenoot.

Georges-Louis Bouchez

Andere aanwezige politici waren onder meer Sam Van de Putte (sp.a), David Weytsman (MR), Stéphane Roberti (Ecolo) en Martin Casier (PS).

Sam Van de Putte

Wat vooraf ging

Beeld: Timothy Junes

%d bloggers liken dit: