RTBF zoekt LGBT-televisieprojecten voor 2021

De Franstalige openbare omroep in België werkt aan een televisieproject rond seksuele oriëntatie, genderidentiteit en -expressie (SOGIE). De RTBF zoekt hiervoor tv-talent en projecten. 

In Nederland regent het in de aanloop naar Pride Amsterdam in augustus onderzoeken, peilingen, bevragingen, films en televisieprogramma’s rond holebi’s en transgenders. Niet zo in België. Niet naar aanleiding van de Belgian Pride in Brussel, niet naar aanleiding van Antwerp Pride

Maar de RTBF wil hier – tenminste voor 2021 – iets aan doen. De omroep mikt op een publiek van jongvolwassenen. De RTBF verwacht diversiteit bin de makers. De omroep zorgt met visuals voor een coherent gevoel. 

Uiteraard wordt er gemikt op Brussel en Wallonië, het is immers de RTBF. 

Praktische informatie. Deadline is 1 oktober 2020.

Beeld: Timothy Junes

%d bloggers liken dit: