Vlaamse journalist en kortfilmspecialist Niels Putman slachtoffer van homofobe aanval in Polen

Niels Putman is slachtoffer geworden van een homofobe aanval in Polen. Hij getuigt op Twitter.

Putman is hoofdredacteur van Kortfilm.be en stichter en hoofdredacteur van Talking Shorts. Hij trok naar Poznań om te jureren bij Short Waves, een kortfilmfestival “vrij van haat”. 

In enkele tweets vertelde Putman niet zomaar naar Polen te zijn getrokken. Acceptatie van holebi’s en transgenders is niet overal evident. Homofobie en transfobie wordt door velen aanvaard. Maar toch ging hij. 

“Dan toch. Gisteren uit het niets een voetstamp in m’n rug, gevolgd door een Poolse tirade waar ik niks van begreep. De non-verbale communicatie maakte duidelijk dat de kerel in kwestie niet akkoord ging met m’n outfit (en nagels?)”, tweet Putman.

Aangifte

Putman deed aangifte bij de politie. Een parlementslid was daar ook. “Zij was hier omdat er deze ochtend een truck zich voor de ingang van het festival had geparkeerd, terwijl het homofobe en anti-abortus slogans scandeerde. Dezelfde kerels als de truck die eerder in Warschau was.

“In principe is haatspraak hier niet strafbaar, wél dat ze geen toestemming hadden om een megafoon te gebruiken in publieke ruimte. ?a veel gedoe kregen de mannen uit het busje dan toch een boete ‘alleen als jullie [de pro-LGBTQIA-activisten] er ook een krijgen’ aldus de politie.”

Putman zegt intussen oké te zijn. Hij wordt goed opgevangen door de organisatie.

Wat vooraf ging

Beeld: Wikipedia

%d bloggers liken dit: