Roze Groenen protesteren aan Poolse Vertegenwoordiging bij Europa

Vrijdag hebben Groen, Ecolo en de Europese Groenen in het Europees Parlement een protestactie gehouden bij de Poolse Vertegenwoordiging bij de Europese Unie in Brussel. De Roze Groenen stuurden een ruime delegatie.

LGBT-mensenrechten staan onder druk in Polen. LGBT-vrije zones enerzijds en het hardhandig bemoeilijken om actie te voeren anderzijds.

“We laten ons niet doen. Niet hier, niet in Polen, nergens in Europa. We zetten geen stap achteruit”, verklaart Fourat Ben Chikha, senator en Algemeen Rapporteur LGBTI-kwesties bij de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa.

De groenen plaatsten een beachvlag met Poolse regenboogsymbolen aan de vertegenwoordiging. Ze werden te woord gestaan door een medewerker van de Poolse Vertegenwoordiging. 

Wat vooraf ging

Beeld: Wikipedia

%d bloggers liken dit: