BARBADOS | Antidiscriminatiewet beschermt holebi’s, maar transgenders niet

Barbados in de Caraïben heeft voortaan een wet die holebi’s beschermt tegen discriminatie op het werk op grond van seksuele oriëntatie. Genderidentiteit is niet opgenomen in de wet. Hiermee zijn transgenders niet beschermd tegen ontslag omdat ze trans* zijn. 

Alexa D.V. Hoffmann getuigt hierover bij Erasing 76 Crimes

Strafbaar!

Hoewel de strafwet zelden wordt toegepast, voorziet hoofdstuk 154, secties 9 en 12 straffe tot levenslang voor buggerij (sodomie, homoseks). 

Forbes plaatst Barbados (8) zelfs bij de twintig gevaarlijkste landen voor holebi’s en transgenders. In dat lijstje zitten onder meer Nigeria (1), Qatar (2), Jemen (3), Saoedi-Arabië (4), Maleisië (9) en Egypte (20). 

Maar premier Mottley spreekt nu van de invoering van een antidiscriminatiewet en wie weet de erkenning van holebihuishoudens. Gay Star News is enthousiast. Bridget Stauss is bij Erasing 76 Crimes veel minder enthousiast

Barbados?

Barbados bestaat uit één enkel eiland, dat behoort tot de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen.

Barbados is het meest oostelijk gelegen gebied van de Antillen; het ligt ongeveer 175 kilometer ten oosten van Saint Vincent

Aan de zuid- en de westkust liggen veel stranden met fijn zand, terwijl het binnenland bezaaid is met heuvels. De stranden zijn omringd door koraalriffen. 

Er heerst een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 26 °C en overvloedige neerslag, vooral in het binnenland. Het regenseizoen duurt van juni tot november. Orkanen zijn in het gebied talrijk, maar door de zuidoostelijke ligging blijft Barbados vaak buiten schot. 

Barbados is 430 km² groot en telt net geen 300.000 inwoners. Iets meer dan Gent (260.000). Elizabeth II is koningin van Barbados. Mottley leidt een Labour-regering, dat een erg ruime meerderheid heeft in het parlement. 

Beeld: Wikipedia
Bron: Erasing 76 Crimes

Een gedachte over “BARBADOS | Antidiscriminatiewet beschermt holebi’s, maar transgenders niet

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: