POLEN | Premier Mateusz Morawiecki pro conversietherapieklinieken voor LGBT’s

In Polen heeft eerste minister Mateusz Morawiecki (Recht en Rechtvaardigheid, PiS) verklaard voorstander te zijn van conversietherapieklinieken voor holebi’s en transgenders.

Onder de noemer conversietherapie vallen behandelingen die holebi’s hetero’s moeten maken en transgenders cisgender.

Morawiecki herhaalt hiermee een idee die de Poolse katholieke bisschoppenconferentie. 

Tolerantie

“Over het algemeen moet worden gezegd dat we in Polen een volledig scala aan vrijheden, tolerantie, respect en vrijheid hebben voor iedereen die geen inbreuk maakt op de vrijheid van een ander mens”, verklaarde de eerste minister. 

Maar er volgde – uiteraard – een maar. “Maar wanneer de vrijheid van een andere persoon of waardigheid wordt geschonden, of wanneer iemand onnodig wordt geprovoceerd, en we ook met dergelijke acties te maken hebben, zeggen we ‘genoeg’.” 

“Ik zeg ‘genoeg’. Tolerantie? Ja, maar opdringerige propaganda en bevestiging van bepaalde ideologieën? Neen”, voegde hij eraan toe. 

Anti-LGBT-activisten noemen de onderwerpen seksuele oriëntatie, genderidentiteit en genderexpressie graag een ideologie. 

Verbieden

In 2018 veroordeelde het Europees Parlement de zogenaamde conversietherapie en riep de lidstaten van de Europese Unie op om de praktijk illegaal te maken.

De Verenigde Naties noemen het een foltering

Onder meer Malta, Duitsland en Albanië verbieden deze praktijken. In België, Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Israël zijn er voorstellen in die zin. 

Beeld: Wikipedia
Bron: Gazeta

Een gedachte over “POLEN | Premier Mateusz Morawiecki pro conversietherapieklinieken voor LGBT’s

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: