“Trans* vrouwen hebben concrete plannen om Verenigd Koninkrijk te ontvluchten”

Transgender vrouwen ebben concrete plannen om Verenigd Koninkrijk te ontvluchten. Dat schrijft Gay Star News. De Britse regering wil “minderjarigen beschermen tegen foute keuzes” en “same-sex plekken beschermen”.

Wat wil de regering? Minderjarigen de mogelijk ontnemen een gendertransitie te starten en sanitair – toiletten – voorbehouden voor één geslacht. Er wordt dan vooral gedacht aan vrouwentoiletten voor te behouden aan cisgender vrouwen.

GSN-redactrice Jane Fae is een van de mensen die serieus overweegt het VK te ontvluchten. “Het gedoe op straat ben ik al gewoon, maar nu word ik bang van mijn overheid. Ik geloof niet dat mijn regering mij verdedigt.”

Fae stelt dat er transgenders zijn met concrete vluchtplannen. “Het zijn geen losse praatjes meer.”

Zo sprak met GSN met een academica die niet bij naam genoemd wil worden. Van zodra de ambassade heropent, wil ze een Maltees paspoort aanvragen. Ze zoekt ook werk buiten het VK. Malta en het VK hebben een gemeenschappelijke geschiedenis. Engels is ook een officiële taal in Malta. En het archipel is kampioen op de Rainbow Europe Index van ILGA-Europe

Brexit

Meerdere trans* vrouwen waarmee GSN sprak, zien Brexit als mede de oorzaak voor de verharding van haatspraak en dus transfobie. Caz Hatten vertelt dat ze een antisteekwondenvest kocht. Ze hoopt naar Canada te verhuizen.

Een transgenderrechtenvoorvechtster heeft vier sloten op haar deur. Zij hoopt naar Portugal te verhuizen. 

Beeld: Wikipedia
Bron: Gay Star News

%d bloggers liken dit: