Maakt Rusland gendertransitie onmogelijk?

In Rusland is er een wetsvoorstel dat gendertransitie op officiële documenten – legal gender recognition in het Engelstalige trans* jargon – onmogelijk maakt. 

Het wetsvoorstel van Jelena Mitsoelina moet “het instituut versterken”. Dat moet volgens haar gebeuren door het onmogelijk te maken om de geslachtsaanduiding M of V te laten wijzigen. 

Bovendien zou de wet retroactief werken. Mensen die hun M of V al lieten veranderen, zouden die wijziging teniet zien gedaan worden. 

Versterkte push naar conservatisme

Vladimir Poetin heeft onlangs zijn slag thuis gehaald om langer aan de macht te blijven. Hij kon de Russen deels overtuigen met een sociaal oerconservatief programma. Zo zijn holebi-adoptie en homohuwelijk nu grondwettelijk uitgesloten

Geef niet op

De internationale LGBTI-beweging is een campagne gestart: #NeverGiveUp.

“In Rusland ligt er een wetsvoorstel op tafel, dat LGBTI-personen wil blijven discrimineren en dat de erkenning van genderidentiteit wil terugschroeven”, duidt çavaria-coördinator Yves Aerts. Hij is ook lid van de raad van bestuur van ILGA.

“Ik ben solidair met al die Russische activisten die hun strijd voor vrijheid en gelijkheid Nooit Zullen Opgeven. Maak ook een selfie met de hashtag ‘Never Give Up‘ en toon je solidariteit.”

Beeld: Wikipedia
Bron: The Moscow Times

%d bloggers liken dit: