Out 17-jarige Farid start crowdfunding om nieuw leven op te bouwen

Farid R. is 17 en zit in zijn laatste jaar secundair onderwijs in Nederland. Hij kwam uit de kast. “Ik ben namelijk homoseksueel. Dit was voor mij een hele grote stap, omdat ik bang was voor de mening van de mensen uit mijn cultuur”, vertelt de tiener.

“Achteraf is mijn angst helaas tóch uitgekomen en hebben mijn ouders en familieleden dit niet geaccepteerd. Hierdoor ben ik uit huis geplaatst en verstoten door mijn eigen familie. Mijn neven en broers hebben mij in elkaar geslagen en met de dood bedreigd. Ook de mensen in mijn lokale kringen hebben mij aangevallen met fysiek geweld.”

“Sommige van hen hebben besloten om voor altijd afstand van mij te nemen. Hierdoor ben ik er helemaal alleen voor komen te staan.”

Hiv

Farid leeft ook met hiv. Wanneer hij zijn oproep tot crowdfunding deelde op Facebook, leidde dat tot meerdere haatreacties en bedreigingen. 

“Momenteel verblijf ik bij een schoolvriendin voor wiens ouders ik mijn geaardheid geheim moet houden, omdat zij dezelfde culturele achtergrond delen als mijn ouders. Alleen kan dit jammer genoeg niet voor altijd. Ook ik heb mijn eigen plekje nodig.

“Een plek waar ik als trotse homo me zelf kan ontplooien zonder de angst voor wat een ander van mij zou kunnen vinden; een plek waar ik eindelijk mezelf kan zijn. Een plek zonder homohaat, geweld, bedreigingen en gayshaming.”

Studeren

Farid wordt binnenkort 18 en wil graag psychologie studeren in Amsterdam. “Daarwil ik mijn leven opbouwen en van nul beginnen. Ik wil werken aan mijn rijbewijs, huisvesting, studie en mijn leven als een jonge homoseksuele in Nederland. Hiervoor heb ik jullie hulp kei-hard nodig.”

Daarom startte Farid een crowdfunding

Beeld: PublicDomainArchive, Pixabay

%d bloggers liken dit: