Eerste Nationale Dag HIV-Positieve Gezondheid op 26 september

Utopia-Bxl, Ex Æquo en het Observatoire du sida et des sexualités (Université Saint-Louis) organiseren op 26 september de eerste Nationale Dag HIV-Positieve Gezondheid. Het wordt een salon voor personen die leven met hiv en voor gezondheidswerkers.

Het aantal personen dat leeft met hiv in België werd in 2018 op 19.123 geschat, waarvan 41% ouder dan 50 zou zijn. 

“Wat schuilt achter die cijfers, hoe beleven die personen dat? De behandeling maakt het mogelijk dat de virale waarde niet meer detecteerbaar is en dat seksuele betrekkingen zonder enige bescherming het virus niet meer doorgeven”, wil de organisatoren weten. 

“Hiv heeft een effect op alle aspecten van het leven: uiteraard op seksuele en fysieke gezondheid, maar ook mentaal, affectief, sociaal… zonder te spreken over de verstopte of expliciete discriminaties die bovenop de psychologische druk komen die er vandaag nog is als je seropositief wordt verklaard.”

Deze eerste Nationale Dag HIV-Positieve Gezondheid wil een ruimte bieden voor ontmoeting en een nationale tweetalige dialoog over een positieve integrale gezondheid.

De dag is georganiseerd in het kader van het PrideFestival van RainbowHouse Brussels.

Praktische informatie en inschrijvingen.

Beeld: Wikipedia

%d bloggers liken dit: