Holebifilmfestival 2020: nog steeds groen licht

Holebifilmfestival 2020 plant nog steeds plaats te vinden. “Gelukkig staan tot hiertoe nog alle lichten op groen om het Holebifilmfestival te laten doorgaan van 3 tot. 27 november 2020. Uiteraard dienen er wel enkele maatregelen gevolgd te worden door onze bezoekers en medewerkers om het virus in te dijken”, klinkt het in de nieuwsbrief.

Het wordt een ‘woonkamereditie’

Jorrit Ferket, coördinator Holebifilmfestival: “Door de coronacrisis weten we uiteraard niet goed in welke omstandigheden we ons gaan bevinden in november. Omdat we al 20 jaar een vaste waarde zijn geworden willen we daarom een alternatief kunnen aanbieden voor moest het festival in zijn normale vorm niet kunnen doorgaan.”

Bedoeling hiermee is om het Holebifilmfestival tot in de woonkamer te krijgen door een compilatie van de beste kortfilms uit alle inzendingen van Holebikort 2019 aan te bieden op ‘ZED vanuit je zetel‘ zodat deze video-on-demand bekeken kan worden.

Jongeren

Met deze samenwerking wil het Holebifilmfestival ook weer terug meer jeugd aantrekken. 

“Jongeren gaan heel weinig nog naar reguliere bioscoopvoorstellen, maar kijken eerder alles online vanuit hun kamer via diverse video-on-demand-platformen. Door deze samenwerking willen we hen kennis laten maken met het aanbod van het Holebifilmfestival en hopen we hen op die warm te krijgen om toch naar een voorstelling te komen kijken op één van onze locaties”, zegt Ferket.

Beeld: Timothy Junes

Een gedachte over “Holebifilmfestival 2020: nog steeds groen licht

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: