Bart Somers noemt Vlaams Belang enige homofobe partij in Vlaams Parlement

Voor Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen – hijzelf gebruikt Samenleven – Bart Somers (Open Vld) is Vlaams Belang de enige homofobe partij in het Vlaams Parlement. Hij reageerde op een tussenkomst van Adeline Blancquaert (Vlaams Belang) in de commissie Binnenlands Bestuur, Gelijke Kansen en Inburgering over de Telegram-chatgroep Criminal System

Blancquaert benadrukte aanwezigheid van Tsjetsjenen in de chatgroep. Ze ziet er het “falen van de huidige groen-linkse multiculturele samenleving en het daaruit voortvloeiend integratiebeleid van de opeenvolgende Vlaamse regeringen” in. 

Somers antwoordde dat parket en politie de zaak verder onderzoekt. Maar Blancquaert was niet tevreden met het antwoord. Ze legde opnieuw de link met de afkomst van de betrokkenen.

35.600 resultaten

Tom Ongena (Open Vld) had er genoeg van. Hij wees op de homofobie bij Vlaams Belang zelf. Recent uitten verschillenden VB-ers zich tegen prides en het homohuwelijk. “Ik heb ‘homofoob’ en ‘Vlaams Belang’ gegoogeld en ik kwam op 35.600 resultaten. Mijn lijstje is dus nog wel wat langer, maar ik ga het niet verder afronden. Ik denk, mevrouw Blancquaert, dat u binnen uw eigen partij ook eens aan de alarmbel moet trekken wat dat betreft.”

Minister Somers gaf ook antwoord. “Ik moet vaststellen, mevrouw Blancquaert, dat uw partij de meest homofobe partij is in het parlement, de meest homofobe en misschien zelfs de enige homofobe partij. Ze stigmatiseert keer op keer op keer mensen met een andere seksuele geaardheid dan de heteroseksuele. Ze abnormaliseert hen en duwt hen in de hoek.

Somers wees er ook op dat Vlaams Belang in de Kamer van Volksvertegenwoordigers de zelfverklaarde LGBT-vrije zones niet wilde veroordelen. 

Fragment vanaf 45:30.

Beeld: Timothy Junes
Bron: GayLive.Be, Vlaams Parlement

2 gedachten over “Bart Somers noemt Vlaams Belang enige homofobe partij in Vlaams Parlement

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: