Barbados overweegt homoseks uit strafwet te halen en holebigezinnen te erkennen via samenlevingscontract

Bij de opening van het parlement in Barbados heeft gouverneur-generaal Sandra Mason aangekondigd dat het land een republiek wil worden en af wil van koningin Elizabeth II als staatshoofd. Het eiland in de Caraïben overweegt homoseks uit de strafwet te halen en samenwonende holebi’s te erkennen via een samenlevingscontract.

Mason sprak de troonrede uit, die de beleidsverklaring is van eerste minister Mia Mottley (Labour). Zoals de queen doet in Londen en koning Willem-Alexander in Den Haag. Een gouverneur-generaal vertegenwoordigt het afwezige staatshoofd. 

Wat het (plaatsvervangend) staatshoofd zegt, is wat de regering schrijft. 

Buggerij

Het komt zelden tot een veroordeling, maar Barbados voorziet tot levenslang cel voor buggerij. En dat omvat in Barbados alle vormen van penetratie die niet ‘penis in vagina’ zijn. 

Bovendien overweegt Barbados samenlevingscontracten voor samenwonende holebi’s. 

Reputatie

De regering wil tegen november 2021 een republiek uitroepen. Voor LGBT-rechten is geen tijdstabel voorzien, maar de regering is het wel beu om slecht te scoren op internationale lijsten van mensenrechten. 

Beeld: Wikipedia
Bron: Gay Star News

Een gedachte over “Barbados overweegt homoseks uit strafwet te halen en holebigezinnen te erkennen via samenlevingscontract

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: