POLEN | Europese en Poolse LGBT-organisaties dienen officieel klacht in bij Europese Unie tegen LGBT-vrije zones en Gezinscharters

ILGA-Europe, Kampania Przeciw Homofobii (KPH, Campagne Tegen Homofobie) en Fundacja Równości (De Gelijkheidstichting) hebben officieel klacht ingediend bij de Europese Commissie tegen de zelfverklaarde LGBT-vrije zones in Polen en de Poolse steden en gemeenten die een Charter voor het Traditionele Gezin ondertekenden.

De LGBT-organisaties argumenteren dat deze holebifobe en transfobe initiativieven indruisen tegen de Europese Richtlijn 2000/78/EC over gelijke behandeling in de arbeidsfeer, tegen artikel 15 van het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie ook vrijheid van werk en en artikel 21 van dat Handvest over non-discriminatie. 

Individuele klachten

Een vierhonderdtal Poolse LGBQI’s hebben individueel klacht ingediend bij de Commissie. Vaak anoniem uit vrees voor represailles. 

Wat willen de organisaties?

De LGBT-organisaties willen niet alleen aandacht voor de holebifobie en transfobie in Polen, maar ook concrete actie. De keuze voor het thema werk toont aan dat LGBT-vrij-verklaringen wel degelijk impact heeft voor holebi’s en transgenders daar. 

Beeld: Wikipedia
Bron: ILGA-Europe

Een gedachte over “POLEN | Europese en Poolse LGBT-organisaties dienen officieel klacht in bij Europese Unie tegen LGBT-vrije zones en Gezinscharters

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: