PRIDEFESTIVAL | Conferentie over haatspraak, 21 september in RainbowHouse Brussels

RainbowHouse Brussels en Brave New You organiseren voor PrideFestival Brussel een conferentie over hate speech of haatspraak jegens holebi’s en transgenders. Op maandag 21 september.

Hate speech, wat zeg je dan?

“Een vijandelijk, biaised, gemeen taalgebruik naar één persoon of een groep mensen omwille van sommige van hun feitelijke of vermeende karakteristieken.”

Met focus op de LGBTQIA+ gemeenschap, kan hate speech uiterst gewelddadig zijn en komt vaak in je privéleven terecht. Een persoonlijke aanval heeft dikwijls het doel je het zwijgen op te leggen, en mensen te onderdrukken en uit te sluiten. Hate speech is er niet alleen tegen de LGBTQIA+ gemeenschap, maar ook binnenin. Het valt je niet alleen persoonlijk aan, maar het bevestigt ook algemene verkeerde concepties over de LGBTQIA+ gemeenschap en stimuleert systemen die hen benadelen.

Wil je de stilte verbreken en samen met ons het bewustzijn verbreden? Awesome!

In de context van hate speech tegen de LGBTQIA+, zal het team van Brave New You gedurende de Pride een levendige discussie houden waaraan je kan meedoen. Deze discussie zal een safe platform zijn door en voor (niet alleen) LGBTQIA+ mensen die hun ervaring willen delen met hate speech in eender welke vorm. We zullen ook een speciale gast hebben … !

Praktische informatie.

Beeld: Timothy Junes

%d bloggers liken dit: