OEKRAÏNE | LGBT-activist Oleksandr Karasov dood teruggevonden

In Oekraïne is LGBT-activist Oleksandr Karasov dood teruggevonden in een bos buiten Kiev. Volgens de eerste vaststellingen is hij vermoord.

De politie moet onderzoeken of het een haatmisdrijf beperkt, zegt activist Rémy Bonny

Karasov is met 24 steekwonden teruggevonden in het bos bij het stuwmeer van het Akademgorodok. Hij was niet alleen LGBT-activist, hij leefde ook met hersenverlamming. Zo gaf hij ook zichtbaarheid aan personen met een handicap.

Persburureau Poglyad (‘Visie’) bericht dat Karasov verdoofd werd, maar dat de middelen onvoldoenden werkten. Daarop zouden twee verdachten (31 en 30) hem hebben gedood. Deze twee mannen zijn aangehouden. 

Poglyad vermeldt niet dat hij zich inzette voor holebi’s en transgenders. 

Beeld: Wikipedia

%d bloggers liken dit: