ILGA-Europe verzamelt dit jaar online

De ILGA-Europe Annual Conference is een jaarlijks hoogtepunt voor LGBTQI-activisten uit Europa, de Kaukasus en Centraal-Azië. Deze moest plaatsvinden in Sofia in Bulgarije, maar moet nu noodgedwongen online gebeuren.

Niet fysiek kunnen bijeenkomen is sneu voor de activisten. Want allicht belangrijker dan de vele formele activiteiten zijn de wandelgangen waar ideeën, contacten en andere contacten worden uitgewisseld. 

ILGA-Europe Gathering Online heet dit evenement nu en vindt plaats van 19 tot 23 oktober. Je kan je hier registreren. Om het veilig te houden, moet je je deelname motiveren. Dat is ook zo met de gewone conferenties. 

Bescherm, pas (je) aan, pep op

Protect, adapt, rally‘ is het thema. In een 2020 getroffen door corona zijn deze trefwoorden actueel.

LGBT’s, LGBT-mensenrechten en LGBT-verenigingen worden bedreigd en moeten worden beschermd. Dit vergt aanpassingsvermogen. En daarvoor moet je mensen motiveren.

Beeld: Wikipedia

%d bloggers liken dit: