Mister Gay Belgium 2020-finalist Kevin Bas werkt rond het stigma van soa’s

Kevin Bas uit Sint-Joris-Winge is 28 en studeert verpleegkunde. Zijn thema bij Mister Gay Belgium 2020 is dan ook de strijd rond stigma’s verbonden aan hiv en andere soa’s.

“Als student verpleegkunde krijg ik vaak te maken met patiënten met een soa en hoor ik hoe hard ze hier mee worstelen”, vertelt Bas aan Pink In Our Lives.

“Ze vertellen vaak ook hoe slecht ze zich zowel mentaal als fysiek voelen en hoe onbegrepen ze zich voelen. Als je aan hen vraagt of ze goed geïnformeerd zijn krijg je meestal het antwoord ‘ik zou niet weten waar ik moet beginnen’. Het doet mij als toekomstige verpleger veel pijn om te weten dat mensen bang zijn, zich slecht voelen en niet weten waar te starten omdat ze schrik hebben hoe andere mensen zullen reageren en ze zelf niet weten hoe ze aan de reis van herstel kunnen beginnen.”

Pink In Our Lives schotelt de kandidaten een resem vragen voor. Zo leren we dat zijn favoriete land Roemenië is en hij zowel boxers als slips draagt. Zijn favoriete pride is Antwerp Pride. Hij is single. 

Hij houdt van paarden en honden.

Beeld: Mister Gay Belgium
Bron: Pink In Our Lives

%d bloggers liken dit: