Nieuwe ‘Zorgbrochure – mogelijke stappen binnen een transitieproces’

Transgender Infopunt (TIP) heeft een nieuwe brochure klaar: een update van ‘Zorgbrochure – mogelijke stappen binnen een transitieproces‘.

“Uit de ervaringen op het Transgender Infopunt merken we dat velen niet weten wat ze kunnen verwachten van een (transitie)proces, wat/wie er allemaal bij komt kijken en hoe men van start kan gaan”, klinkt het. 

“Met onze gloednieuwe zorgbrochure willen we een beknopt overzicht van de verschillende mogelijkheden in transgenderzorg voor volwassenen weergeven. Voor kinderen en jongeren verwijzen we graag naar onze infobrochure: Van rups tot vlinder.”

Je vindt in de zorgbrochure meer informatie over sociale opties, medische opties ende begeleiding die bij een transitie (kunnen) komen kijken. Deze zorgbrochure kan je beschouwen als een ‘korte handleiding’ en bevat heel wat hyperlinks naar de TIP-website, waar je véél meer informatie en details kan opzoeken en nalezen.

Termen en woorden

TIP is zich ervan bewust dat gender non-binaire personen, travesties of mensen die zich nog anders identificeren, zich mogelijks niet wensen te identificeren met de term ’transitieproces’, maar toch op zoek zijn hoe ze een aantal sociale, juridische en/of medische aanpassingen kunnen doorvoeren. Ook voor hen is deze bundel bedoeld.

Beeld: Transgender Infopunt
Bron: Transgender Infopunt

%d bloggers liken dit: