POLEN | Ambassades vragen respect voor rechten van LGBTQI’s

Ambassadeurs van een vijftigtal landen in Polen hebben zondag in een open brief de overheden daar opgeroepen om de rechten van holebi’s, transgender, queer en intersekse mensen te respecteren. Ook Luc Jacobs, ambassadeur van België in Warschau, ondertekende de brief.

“We spreken onze steun uit voor de inspanningen om het volk te sensibiliseren rond kwesties die te maken hebben met lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LGBTI) en andere gemeenschappen in Polen die te maken hebben met gelijkaardige uitdagingen”, klinkt het in de brief die verspreid werd door de ambassadeur van de Verenigde Staten in Polen Georgette Mosbacher

In de brief staat te lezen dat de Belgische ambassade de inspanningen rond het opstellen van de brief coördineerde.

Ambassadeurs of andere diplomaten uit bijna alle lidstaten van de Europese Unie ondertekenden de brief, net als vertegenwoordigers van de Verenigde Staten, Canada, Israël, India en Japan.

“Om gemeenschappen te beschermen die beschermd moeten worden tegen verbaal en fysiek geweld en tegen haatboodschappen, moeten we samenwerken om tot een omgeving te komen van non-discriminatie, tolerantie en wederzijdse acceptatie”, klinkt het nog in de open brief.

Beeld: Wikipedia
Bron: Belga

%d bloggers liken dit: