Wat staat in het federaal regeerakkoord over holebi’s en transgenders, en singles?

Er komt een regering. PS, sp.a, MR, Open Vld, Groen, Ecolo en CD&V hebben een regeerakkoord. Wordt er iets gezegd over holebi’s en transgenders? Of singles? Niet veel wezenlijks.

Zoekterm ‘LGBT’

Over België in Europa. “Dit biedt één van de beste waarborgen op een beleid dat optimaal toeziet op de essentiële vraagstukken in verband met het internationaal humanitair recht, de strijd tegen straffeloosheid, de Rechtsstaat en de naleving van de Mensenrechten, en dan met name gendergelijkheid, LGBTQIA+ -rechten, de bescherming van onderdrukte minderheden.”

“Dit biedt één van de beste waarborgen op een beleid dat optimaal toeziet op de essentiële vraagstukken in verband met het internationaal humanitair recht, de strijd tegen straffeloosheid, de Rechtsstaat en de naleving van de Mensenrechten, en dan met name gendergelijkheid, LGBTQIA+ -rechten, de bescherming van onderdrukte minderheden.”

Over asiel en migratie. “De regering schenkt bijzondere aandacht aan kwetsbare groepen, met name kinderen en LGBTQIA+ personen.”

Zoekterm ‘gender’

“In België beschikt elke persoon zelf over haar/zijn/hun genderidentiteit. Wetgeving (m.b.t. genderregistratie) wordt aangepast om in overeenstemming te zijn met de beslissing van het Grondwettelijk Hof. De verdere implicaties daarvan worden onderzocht.”

Andere zoektermen

Voor de zoektermen ‘homos’ (voor homoseksualiteit of homoseksuelen), ‘holebi’, ‘bloedd’ (voor bloeddonatie) gaf geen resultaat. ‘Transg’ voor transgender evenmin.

‘Transitie’ gaf geen resultaat in de context van transgender.

Niets voor singles!

Iets voor singles, alleenstaanden of alleenwoners? Nee, niets. Het woord ‘alleenstaand’ komt enkel voor een paragraaf over “(alleenstaande) ouders”. 

Geen singlereflex bij nieuwe wetgeving. Geen wegwerking van fiscale discriminaties. 

Beeld: Timothy Junes

2 gedachten over “Wat staat in het federaal regeerakkoord over holebi’s en transgenders, en singles?

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: