Antidiscriminatiemeldpunt in Midden-Nederland na homofoob geweld

Artikel 1 Midden Nederland en COC Midden-Nederland starten op 9 oktober met een antidiscriminatiemeldpunt. Iedereen die te maken heeft met discriminatie kan daar melding van doen.

De organisaties willen een meldpunt voor verschillende aspecten van discriminatie. Dat kunnen incidenten online zijn, zoals op social media, maar ook als er sprake is van discriminatie bij sollicitaties, of verbaal of fysiek geweld op straat.

Wat anders is ten opzichte van de oude situatie, is dat het nieuwe meldpunt niet alleen incidenten registreert maar ook slachtoffers van discriminatie gaat helpen bij het doen van aangifte en voorziet in nazorg.

Aron

Aanleiding voor het meldpunt is het bericht dat de 21-jarige Aron op Instagram plaatste. Hij schreef dat hij na een gezellige avond iemand in Utrecht opzettelijk tegen hem opliep.

View this post on Instagram

Gister is er iets gebeurd wat ik altijd in mijn achterhoofd heb gehad maar niet altijd rekening mee heb gehouden. Na een gezellige avond en een kleine reis met de trein stapte ik uit in Utrecht om naar huis te gaan. Nadat ik Hoog Catharijne uit liep en een aantal mensen gepasseerd had komt een jongen, samen met iemand anders, mij tegemoet lopen. Ondanks dat ik deze jongen probeerde te ontwijken stootte zijn elleboog tegen mij aan en keek ik hem in zijn ogen aan. Ik wist gelijk dat het mis was en liep verstandig door. Na een paar minuten werd er op mijn schouder geklopt door dezelfde jongen. Ik draai me om, kreeg een vuist op mijn jukbeen en werd verbaal met de grond gelijk gemaakt. Nadat ‘kanker flikker’, ‘vieze kanker homo’, ‘kontennaaier’, ‘zemmer’ en nog veel meer naar mijn hoofd geslingerd werd kreeg ik nog een klap op mijn achterhoofd. Na die klap rende deze jongen hard weg en bleef ik beduusd achter in een lege donkere straat. Ik wil met dit verhaal jullie erop wijzen dat ik dagelijks op straat word uitgescholden, na gefloten en na gekeken word. Het is heel gek, maar dat ben ik gewend. Nadat dit gister avond is gebeurd weet ik dat ik vaker dan eerst achterom zal gaan kijken en minder snel in mijn eentje op straat zal gaan lopen. Ik zal even niet op social media zijn zodat ik wat kan doen tegen de pijn van mijn nek en om deze gebeurtenis te verwerken. En voor de beste jongeman die dit heeft gedaan; Ik kom erachter wie je bent. X

A post shared by Aron Korff🤳🏻 (@mokkels4mokkels) on

Beeld: Wikipedia
Bron: Roze Golf

%d bloggers liken dit: