Het Roze Huis viert 25-jarig bestaan met uitgesteld Antwerp Queer Arts Festival en verjaardagsfeest

In 2020 bestaat Het Roze Huis Antwerpen 25 jaar. Het najaar wordt dan ook goed gevuld met een overvloed aan queer cultuur om het jubileumjaar te vieren. 

In De Studio presenteert Antwerp Queer Arts Festival (AQAF) in november een uitdagende line-up. Het live programma dat voorzien was voor augustus, werd op het laatste nippertje geannuleerd wegens de lokale verstrengingen naar aanleiding van de hoge coronacijfers. 

In november staan o.a. Tom Lanoye, Martha Da’ro, BRYN, Travis Alabanza, de zusjes Hind en Zahra Eljadid, Les Âmes Perdues en Lebruce op je te wachten. 

Het festival opent met de documentaire film ‘Welcome to Chechnya’, waarin de gruwel wordt getoond die queers ondergaan in de deelrepubliek. Maar hij eert ook de vele activisten die hun eigen leven op het spel zetten om de slachtoffers te helpen onderduiken en asiel aan te vragen. 

Tijdens ‘Pink Royale’ in de Bourla-schouwburg brengt het 25-jarige Roze Huis evenveel straffe namen op het podium. Van auteurs Maud Vanhauwaert, Saskia De Coster, Gaea Schoeters en Fleur Pierets, over urban talent Lebruce, balletdanser Wim Vanlessen, dragqueens Lola McQueen en Amanda Pleasme, zanger en performer Gregory Frateur, Angelo Tijssens tot politicoloog Dave Sinardet en meer. In samenwerking met Het Toneelhuis belooft de avond een edgy gala-avond te worden.

Beeld: Het Roze Huis
Bron: Het Roze Huis

2 gedachten over “Het Roze Huis viert 25-jarig bestaan met uitgesteld Antwerp Queer Arts Festival en verjaardagsfeest

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: