NEDERLAND | Tot 17 jaar cel voor terreurgroepering die aanslag wilde plegen op Pride Amsterdam

Leden van een terreurgroepering in Nederland die onder meer plannen hadden om een aanslag op Pride Amsterdam te plegen zijn door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot een celstraf van tien tot zeventien jaar. 

“Het plan was vermoedelijk om met bomvesten en kalasjnikovs een aanslag te plegen op een evenement en op een andere plaats een autobom tot ontploffing te brengen”, aldus de officier van justitie tijdens de behandeling van de rechtszaak in juni.

De groep wilde een aanslag tijdens de Pride Amsterdam of tijdens een militaire parade plegen, zo blijkt uit een mail die de hoofdverdachte Hardi N. stuurde naar een undercoveragent en die in de rechtbank werd voorgelezen. Meerdere personen zouden deze aanslagen moeten plegen met een bomvest of een AK47. 

Ook waren er plannen om eerst een bomauto op te blazen om vervolgens “als een gek te gaan schieten op een festival” of om een legerbasis aan te vallen en  joggende militairen neer te schieten.

Enkele agenten van de Nederlandse geheime dienst AIVD konden de groep infiltreren en hen kalasjnikovs en onklaar gemaakte bomvesten bezorgen.

Beeld: Wikipedia
Bron: GayLive.be

%d bloggers liken dit: