Wel Jong Niet Hetero kwaad op ‘De Ideale Wereld’ omdat keuze van persoonlijke voornaamwoorden belachelijk wordt gemaakt

Wel Jong Niet Hetero-woordvoerder Uwi Van Hauwermeiren is kwaad op ‘De Ideale Wereld‘. Van Hauwermeiren laakt dat het Canvas-programma de keuze van van persoonlijke voornaamwoorden niet respecteert.

‘De Ideale Wereld’ werkte rond de passage van Senne Misplon in ‘De Slimste Mens Ter Wereld‘ op Vier en van Joppe De Campeneere in ‘De zevende dag‘ op Eén

Op Instagram legt Van Hauwermeiren wat voor de WJNH-woordvoerder niet door de beugel kan.

View this post on Instagram

DIT IS EEN RANT 🔥 EN NIET EEN KLEINTJE. 13 oktober: de ideale wereld wijdt een rubriek aan genderneutrale voornaamwoorden. Je zou denken: “Nice!” , maar helaas heb ik er geen enkel goed woord over te zeggen. Slide2 / Hij begint met te vertellen dat @sennemisplon meedeed aan @deslimstemensterwereld en Senne TRANS is. Ja ja, TRANS. Waarom die nadruk op trans? How bout No! Slide 3 / Daarna haalt hij Joppe er bij. Afgelopen zondag was die te gast in de zevende dag en gaf die duiding over oa hun non-binair zijn. Jan Jaap haalt doodleuk aan dat hij non-binair zijn maar “ingewikkeld” vindt en dat hij het niet zo goed begrijpt. Blablablabla. Tip: gebruik het internet. Watch and learn. 🙄 4 / Vervolgens gaat hij doodleuk verder met uit te kramen dat hij de gekozen én reeds gangbare voornaamwoorden van non-binaire personen maar moeilijk vind en zegt hij quasi dat hij ze niet wil gebruiken. Nou in het vervolg noem ik jou dus ook maar gewoon zij/haar? Jaa, ik vind het moeilijk om je te zien als man. Allee, je moet dat begrijpen hé. Slide 5 / 🏳️‍🌈❤️ Slide 6 / Natuurlijk gaat het enkel van kwaad naar erger. Lieve Jan Jaap, seksuele geaardheid ≠ genderidentiteit. Het ene gaat over wie je lief hebt, het andere gaat over wie je bent. Bij de les blijven vriend. Slide 6 / Ik hoor jullie denken: “kan het nog erger?” En oh ja, het kan nog erger 😐 Slide 7 / Het is al vaak gezegd: er is iets als vrije meningsuiting en dat gaat pakweg over je favoriete kleur en zelfs je politieke voorkeur. Maar wanneer je iemands identiteit onbeschaamd en moedwillig ontkent, bel ik met plezier naar @unia. Slide 8 / Als kers op de taart schoffeert hij nog eens Joppe hun genderexpressie. En niet enkel die van Joppe, maar van iedereen die dagdagelijks hun authentieke zelf wil zijn los van wat de maatschappij oplegt als “de norm”. Welke norm? We zijn 2020. Het wordt tijd dat mensen niet meer moeten bang zijn om hun authentieke zelf te zijn! Dat we stoppen met mensen terug “in de kast te duwen” en hen te ridiculiseren om hoe ze zich gedragen, kleden of zijn. ZIJN ZIJN ZIJN. Slide 9 / @jan_jaap_van_der_wal @deidealewereld! Schaam jullie om deze boodschap te verspreiden. 🤬🤬🤬

A post shared by Uwi Van Hauwermeiren (@uwi.tempspournous) on

Ook De Campeneere kon het item in ‘DIW’ niet appreciëren.

Het gewraakte item.

Beeld: OpenClipartVectors, Pixabay

Een gedachte over “Wel Jong Niet Hetero kwaad op ‘De Ideale Wereld’ omdat keuze van persoonlijke voornaamwoorden belachelijk wordt gemaakt

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: