VIDEO | Meester Joren Houtevels is Mister Gay Belgium 2020

Joren Houtevels (20) uit Leuven is Mister Gay Belgium 2020. Zijn thema’s? In de eerste plaats LGBT-diversiteit in het onderwijs, maar ook kinderverstoting. Ouders die de coming-out van hun kind niet verteren.

Maar tijdens het finalegala van Mister Gay Belgium 2020 lag de nadruk op onderwijs. Houtevels zit in zijn laatste jaar opleiding voor leerkracht lager onderwijs. Tijdens zijn stages was hij al Meester Joren. En ja, de kinderen weten dat hij op jongens valt. 

Krachtige show

Het gala is door corona flink uitgesteld geweest. De kandidaten hadden dus veel tijd om zich voor te bereiden. Dat was te merken. Alle negen waren vlot. De meesten scoorden goed op de vragenronde. 

De show is live uitgezonden op OUTtv en dus een stuk ingekort. Dat kwam het ritme wel ten goede. 

Twee en drie

Filmmaker Roland Javornik (37) uit Hasselt is eerste ereheer geworden. Zijn thema is diversiteit op het scherm. Met #ikbenertochook had hij een erg zichtbare campagne. Javornik is ook Mister Sympathie. 

Schrijnwerker Glen Mandos (27) uit Pelt is tweede ereheer. Zijn thema is de strijd tegen verslaving aan drugs en/of alcohol. Hij verloor er een vriend aan. Mandos is ook Mister Charity geworden. De Peltenaar was erg actief tijdens de eerste lockdown. Hij hield Facebook Live-sessies om te praten over zijn thema en mensen een hart onder de riem te steken.

De zaal was erg enthousiast bij de passages van Mandos en Javornik, maar de jury koos toch voor Houtevels. Waren hun thema’s misschien te politiek? Te gewaagd.

Zowel representatie in de media als drank en drugs zijn thema’s die minder aaibaar zijn dan kindjes. Maar ze waren wel origineel.

Beeld: Timothy Junes

%d bloggers liken dit: