Dansvoorstelling ‘Tender Men’ gaat op zoek naar zachte en onzachte aanrakingen onder mannen

Danser en choreograaf Koen De Preter exploreert in ‘Tender Men‘ affectie en aanrakingen onder mannen. Deze zijn vaak cultureel bepaald. 

Van bro-aanrakingen tot bromances tot heuse romances. Aanrakingen kennen vele niveaus. Dansers van dienst Benoît Nieto Duran, Johhan Rosenberg, Po-Nien Wang en Souleymane Sanogo starten op de scène afstandelijk, maar zo evolueert het uiteraard niet.

De aanrakingen zijn vriendschappelijk en enthousiast, maar ook teder en lief, sensueel en seksueel, speels, uitnodigend, maar ook soms erg hard en onzacht.  

Wie het oeuvre van De Preter kent, zal enkele typische elementen herkennen. Gebruik maken van het hele podium bijvoorbeeld, opgewonden springen en gymnastieke bewegingen. 

De Preter startte de productie lang voor corona, maar onvermijdelijk hebben het virus en social distancing effect op het proces, op hoe we aanrakingen ervaren en hoe we ernaar kijken.

Het stuk bouwt zichzelf mooi op. Voeg daar een eclectische muziekkeuze en een interessant lichtspel van Fudetani Ryoya en je krijgt een uur waarbij je goesting om iemand vast te pakken alleen maar vergroot. 

De eerste voorstellingen zijn al volzet, maar er volgen nog speeldata.

Meer informatie.

Beeld: Stanislav Dobak, KoenDePreter.com

%d bloggers liken dit: