Racing Pride ontevreden met aanstelling Vitaly Petrov als steward voor GP van Portugal

LGBTQ+-organisatie Racing Pride is teleurgesteld dat Vitaly Petrov uit Rusland is aangesteld als ‘vertegenwoordiger van de piloten’ bij het comité van vier racestewards voor de Grote Prijs van Portugal in Portimão

Ook regerend wereldkampioen formule 1 Lewis Hamilton stelde de keuze in vraag. Petrov deed recent immers enkele opmerkelijke uitspraken. 

De Rus is geen fan van de openlijke steunbetuiging tegen racisme voor elke F1-race. Ook zei hij. “Laten we zeggen dat een coureur toegeeft homo te zijn – zullen ze naar buiten komen met een regenboogvlag en iedereen aansporen om ook homo te worden? Ik denk dat de FIA dergelijk gedrag niet langer zal toestaan.”

De Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) houdt niet van politieke statements. Vergelijkbaar met de European Broadcasting Union (EBU) en het Eurovisiesongfestival. Maar in de praktijk gebeurt het toch. Meestal zonder sancties.

Maar Petrov deed dus ook politieke uitspraken.

Intussen zwijgt de F1 over homofobie en transfobie in sommige gastlanden. De F1 trekt naar landen zoals Azerbeidzjan, Rusland, Singapore, Texas in de Verenigde Staten, Bahrein, de Verenigde Arabische Emiraten en volgend jaar Saudi-Arabië. De F1 gaat ook naar Hongarije.

Beeld: Wikipedia
Bron: Autosport

%d bloggers liken dit: