Malle tikt LGBT-vrijverklaarde Zakrzówek op de vingers

De gemeente Malle in de provincie Antwerpen heeft zusterstad Zakrzówek in het woiwodschap Lublin in Polen een boze reactie gestuurd. Zakrzówek verklaarde zich LGBT-vrij.

“Deze beslissing is voor de gemeenteraad van Malle onbegrijpelijk en fout, omdat ze de deur open zet voor haat, intolerantie en discriminatie””, zeggen gemeenteraadsvoorzitter Dirk Gerinckx (N-VA) en burgemeester Harry Hendrickx (DBM).

“De beslissing van LGBT-vrije zones is voor ons, Mallenaren, onbegrijpelijk en fout”, zo staat in de brief die Malle stuurde naar Zakrzówek. 

“Wij hechten veel waarde aan tolerantie, verdraagzaamheid en pluralisme. De beslissing van uw bestuur, en met hen vele andere lokale besturen in uw land, zet volgens ons de deur open voor haat, intolerantie en discriminatie. Als solidaire en zorgzame gemeenschap geloven we dat deze beslissing indruist tegen de fundamentele rechten en vrijheden van de mens.”

De gemeenteraad van Malle drukt onder meer unaniem en stellig haar steun en solidariteit uit met de LGBT-gemeenschap van Zakrzówek uit. 

De zusterrelatie stoppen is niet aan de orde.

Beeld: Wikipedia
Bron: GayLive.be 

%d bloggers liken dit: