VRT-journalist en filmkenner Ward Verrijcken overleden

Filmkenner en VRT NWS-journalist Ward Verrijcken is overleden. ‘FilmWard‘ werd 47. De redactie van VRT NWS is enorm aangeslagen en reageert in een persbericht.

“Het is met enorme droefheid en een ongelofelijk gevoel van verslagenheid dat we moeten bekend maken dat onze dierbare collega Ward Verrijcken overleden is. We gaan hem en de bevlogen manier waarop hij over zijn grote passie film vertelde heel hard missen. Ward was voor de VRT ‘onze man’ op de rode loper, in de filmzalen, voor de interviews met de internationale en Vlaamse filmsterren… Altijd was hij voor tv, radio en online meteen bereid om een filmtip te geven of een anekdote te delen. We gaan Ward heel hard missen. We wensen zijn familie en dierbaren heel veel sterkte.”

CEO Frederik Delaplace drukt namens de hele VRT zijn medeleven uit: “De medewerkers van de VRT zijn erg geschrokken van het overlijden van hun dierbare collega Ward Verrijcken. Ward was voor ons niet alleen filmkenner; hij was een warme en geliefde collega, een luisterend oor, een enthousiaste mens. Het is onwezenlijk dat hij er niet meer is. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie, vrienden en collega’s die zwaar aangeslagen zijn.”

Ward Verrijcken werd geboren op 16 juli 1973. Na zijn studies aan de KUB en KU Leuven ging hij aan de slag bij Het Laatste Nieuws en nadien bij het Woestijnvis-blad Bonanza. Later werkt hij als filmreporter voor ‘De Rode Loper‘. Toen de VRT het showbizzmagazine stopzette, werd hij de vaste filmjournalist van VRT NWS.

Beeld: Timothy Junes
Bron: VRT, TV-Visie

%d bloggers liken dit: