WERELDAIDSDAG | Regenbooghuis Limburg stuurt 1.500 warme groeten provincie in

Voor Wereldaidsdag steekt Regenbooghuis Limburg 1.500 ouderen in Limburgse woonzorgcentra een hart onder de riem in deze moeilijke COVID-19-tijden.

Sinds 1988 is 1 december Wereldaidsdag. Een internationale dag die gewijd is aan de bewustwording omtrent hiv en aids.

“Rondom hiv en aids bestaan nog veel vooroordelen en misverstanden. Ook zijn mensen vaak nog bang, als ze zich in de buurt van seropositieve mensen bevinden, om de ziekte ook te krijgen. Dit zorgt ervoor dat personen met hiv of aids geïsoleerd kunnen raken én dat het taboe rond hiv en aids blijft bestaan”, legt Manon van Engelen, coördinator Gelijke Kansen bij Regenbooghuis Limburg, uit.

Regenbooghuis Limburg besloot daarom, ondanks corona, toch uit te pakken met een grootse actie. Om te kunnen sensibiliseren rond hiv en aids, maar ook nog met een ander doel.

“We wilden in de koude decembermaand ook graag ouderen in woonzorgcentra een hart onder de riem steken, die vanwege de situatie rond COVID-19 al maanden in moeilijke en vaak eenzame omstandigheden leven”, vertelt Van Engelen. “Daarom hebben we twee acties gecombineerd”.

Digitale kaartjes

De hele maand november worden inwoners van de provincie Limburg opgeroepen om digitaal een kaartje te schrijven voor bewoners van negen woonzorgcentra doorheen de provincie. 

Regenbooghuis Limburg ging hiervoor een samenwerking aan met zes steden en gemeenten in Limburg. Hasselt, Genk, Maaseik, Halen, Pelt en de lokale holebi- en transgendervereniging OUDt in Tongeren

Mensen kunnen een QR-code scannen of op deze link klikken en op een formulier aangeven voor welk woonzorgcentrum ze een kaartje schrijven. De digitale groet die ze op het formulier invullen, wordt door het team van Regenbooghuis Limburg daadwerkelijk geschreven op rode ‘warme groeten’-kaartjes, een ontwerp van stagiaire Lisa Meyers

De geschreven kaartjes worden gedurende de maand november in zes verschillende plexiglaslinten bewaard aan het raam van het Regenbooghuis in de Melderstraat, die daardoor langzaam rood zullen kleuren en zo het symbool vormen van Wereldaidsdag.

Na 1 december worden de kaartjes naar de diverse woonzorgcentra gebracht, zodat de bewoners voor de Kersttijd nog een warme groet mogen ontvangen. Diverse woonzorgcentra hebben al enthousiast gereageerd en zijn blij met het genomen initiatief dat hun bewoners in de maand december een klein lichtpuntje zal bezorgen.

Daarnaast zal Regenbooghuis Limburg tussen 1 november en 1 december op hun Facebook- en Instagram-pagina wekelijks filmpjes posten waarin bekende Limburgers aandacht vragen voor Wereldaidsdag en de warme groeten actie.

“We hopen dat ondanks corona Wereldaidsdag de aandacht krijgt die nog nodig is én dat we vele ouderen in de provincie een hart onder de riem kunnen steken en daarom roepen we alle Limburgers op om hun hart te laten spreken en een digitale wens te sturen”, aldus Manon van Engelen.

Beeld: Timothy Junes
Bron: persbericht Regenbooghuis Limburg

2 gedachten over “WERELDAIDSDAG | Regenbooghuis Limburg stuurt 1.500 warme groeten provincie in

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: