NEDERLAND | Minister: scholen mogen ouders vragen een verklaring te ondertekenen waarin ze een homoseksuele levenswijze afkeuren

In Nederland verklaart minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media Arie Slob (ChristenUnie) dat scholen mogen ouders vragen een verklaring te ondertekenen waarin ze een homoseksuele levenswijze afkeuren.

Wel moeten scholen zich inspannen om voor alle leerlingen een veilig schoolklimaat te creëren. “Laat daar geen misverstand over zijn, scholen zijn wettelijk verplicht zorg te dragen voor de sociale, psychische en fysieke veiligheid van alle leerlingen”, citeert Trouw de minister.

Felle reacties

Bij vele LGBT’s is dat standpunt in het verkeerde keelgat geschoten. “Jaaaaa, want niets laat je zo veilig voelen als les krijgen in een omgeving waar ze je afwijzen”, reageert Astrid Oosenbrug van COC Nederland laconiek op Twitter. 

Mediaman Tim Hofman is minder subtiel. “Arie Slob is voor het subsidiëren van discriminatie. Arie Slob is voor het subsidiëren van homofobie. Arie Slob is voor het subsidiëren van kinderen een trauma bezorgen. Arie Slob is voor het subsidiëren van kinderen depressief maken. Scholen mogen niet vragen om homoseksualiteit af te wijzen.”

Jongeren

Jongerenmedium en -platform Expreszo. “Hoe je het went of keert, een school die homoseksualiteit tegenspreekt maar een veilig leerklimaat heeft voor leerlingen, bestaat niet.”

Expreszo schreef een brief gericht aan de jongeren. “De veiligheid van LGBT’s op scholen is net zo belangrijk als de veiligheid van heteroseksuele en cisgender mensen. Door scholen homoseksualiteit te laten afkeuren creëert de minister per definitie een onveilige leeromgeving voor een groot aantal leerlingen. Als je zelf op een school zit waar je je toch al niet veilig voelt, kan dit nieuws verschrikkelijk zijn om te horen. Hoe kan je je inderdaad veilig voelen als de school waar je zoveel bent in essentie tegen jou is? En vervolgens zegt de minister van onderwijs dat dit oké is. Hoe is dit eerlijk? Vaak kun je niet eens zelf kiezen naar welke school je gaat.”

Beeld: Wikipedia
Bron: Trouw, AD, Roze Golf, Expreszo

Een gedachte over “NEDERLAND | Minister: scholen mogen ouders vragen een verklaring te ondertekenen waarin ze een homoseksuele levenswijze afkeuren

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: