HONGARIJE & POLEN | Sam Van de Putte: “Institutionele homofobie in de Europese Unie kunnen en mogen we niet tolereren”

Nagykáta in Hongarije heeft zich LGBT-vrij verklaard, naar Pools voorbeeld. “Institutionele homofobie in de Europese Unie kunnen en mogen we niet tolereren”, reageert Sam Van de Putte (sp.a).

Van de Putte is naast gemeenteraadslid in Aalst ook penningmeester van Rainbow Rose, het LGBTIQ-netwerk van de Europese Sociaal-Democraten. In die hoedanigheid reist hij ook vaak en graag naar allerhande prides in Europa, zoals die van Boedapest

“Landen kunnen niet langer op steun rekenen wanneer ze fundamentele rechten en vrijheden met de voeten treden.” 

Het was een ‘drukke nieuwsdag’ wat betreft Hongarije en Polen gisteren. Nagykáta verklaart zich LGBT-vrij, Warschau kleurde dan weer regenboog

Beide landen blokkeren ook de Europese meerjarenbegroting. Ze kanten tegen het mechanisme dat het mogelijk maakt lidstaten die de rechtsstaat niet respecteren financieel te straffen.

Oost-Europa-kenner Rémy Bonny had het afgelopen zomer voorspeld. De vraag is nu wat de EU gaat doen? Kiezen voor de centen, of kiezen voor principes?

Beeld: Wikipedia

Een gedachte over “HONGARIJE & POLEN | Sam Van de Putte: “Institutionele homofobie in de Europese Unie kunnen en mogen we niet tolereren”

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: