26 november protest aan ambassade tegen holebifobie en transfobie in Hongarije

Solidarity Action Brussels en Rémy Bonny organiseren een betoging op donderdag 26 november aan de ambassade van Hongarije in Brussel tegen de holebifobe en transfobe Hongaarse regering. Gemeente Ukkel gaf toestemming voor een coronaproof protest. 

De Hongaarse regering is van plan een reeks wetten in te voeren die de rechten van LGBTQ+-mensen nog meer zullen ondermijnen. Als ze worden aangenomen, zullen die wetten grondwettelijk verbieden:

* adoptie van kinderen door LGBTQ+ mensen
* seksuele voorlichting
* wettelijk van gender veranderen

Ook wordt het Instituut Gelijke Behandeling afgeschaft.

De aankondiging van de plannen van de Hongaarse regering valt samen met de goedkeuring van de allereerste strategie van de Europese Commissie inzake gelijkheid van LGBTQ+ personen en de onderhandelingen over versterking van de bescherming van de rechtsstaat in de EU.De regering van Viktor Orban gebruikt op zettelijk de context van de ergste gezondheidscrisis sinds de Tweede Wereldoorlog om de rechten van minderheden aan te vallen. 

Orbán ging zelfs verder en is van plan een veto uit te spreken over de volgende EU-begroting, omdat die een wettelijk instrument ter bescherming van de rechtstaat door de EU weigeren.

Hun rechten zijn onze gemeenschappelijke strijd. Laten we onze internationale solidariteit tonen door samen te vechten voor het respect voor de mensenrechten in Hongarije!

Praktische informatie.

Beeld: Wikipedia

2 gedachten over “26 november protest aan ambassade tegen holebifobie en transfobie in Hongarije

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: