Wallonië-Brussel sluit vertegenwoordiging in Warschau uit solidariteit met LGBTI’s

De Federatie Wallonië-Brussel, officieel de Franse Gemeenschap van België, sluit zijn vertegenwoordiging in Warschau. Minister-president van de Franse Gemeenschap Pierre-Yves Jeholet (MR) en minister-president van het Waals Gewest Elio Di Rupo (PS) protesteren zo tegen het verval van de rechtstaat in Polen

De excellenties wijzen niet alleen op het verval van de rechtstaat, maar ook de aanvallen op de onafhankelijkheid van de rechtspraak en de discriminaties ten aanzien van LGBTI-personen. Ook de persvrijheid staat er flink onder druk.

Jeholet en Di Rupo willen zo een krachtig signaal sturen naar de Poolse potentaten. De algemene delegatie zoals de vertegenwoordiging heet, sluit coronagewijs tijdelijk en voor onbepaalde duur de deuren. 

Vertegenwoordigster Anne Defourny keert terug naar België maar andere – Poolse en Belgische – medewerkers blijven op post. 

Beeld: Wikipedia

%d bloggers liken dit: