Barry Manilow: hoopvolle covid-liederen gedrenkt in regenboogkleuren

Zanger Barry Manilow (77) deelt op zijn YouTube-kanaal enkele fanvideo’s van zijn oudere nummers die nu behoorlijk profetisch blijken. Ze gaan over veerkracht en sluiten mooi aan bij het verlangen naar perspectief in de coronacrisis. Opvallend: in de video’s zijn regenboogvlaggen en koppels van hetzelfde geslacht te zien.

Barry Manilow behoort tot de top 50 succesvolste zangers ooit. Hij had hits met onder andere ‘Copacabana‘, ‘Mandy‘ en ‘Can’t Smile Without You‘. Hij schreef ook de muziek voor het nummer ‘Could It Be Magic‘ waarmee hij zelf een hit scoorde. Nadien had ook Donna Summer een hit met een sensuelere versie van het lied. Hij schreef ook muziek voor verscheidene andere artiesten en films.

Lang in de kast

Manilow is homoseksueel, maar hield dat lang verborgen. Hij begon in 1978 een relatie met Garry Kief, die nadien ook zijn manager werd.

In 2014 trouwde het koppel nadat de staat Californië het huwelijk openstelde voor koppels van hetzelfde geslacht. In 2015 lekte het huwelijk uit in de media.

In 2017 deed Barry Manilow zijn publieke coming-out. In een interview met tijdschrift People gaf hij eerlijk toe dat hij zijn seksuele oriëntatie lange tijd verborg omdat hij schrik had zijn grotendeels vrouwelijke fans teleur te stellen. Zijn vrouwelijke fans bleven hem echter trouw na het nieuws en de zanger kreeg veel steunbetuigingen.

De artiest durft nu zelfs progressief uit de hoek te komen. Een fan maakte video’s van zijn eerder uitgebrachte liederen ‘When The Good Times Come Again‘ en ‘Everything’s Gonna Be Alright‘. Liederen over veerkracht.

Marilow deelt de video’s op zijn YouTube-kanaal. In de video’s zijn vreugdetaferelen over de verkiezing van Joe Biden, homokoppels, lesbische koppels en regenboogvlaggen te zien. Van muzikaal genie in de kast naar out & proud op gezegende leeftijd: het kan!

Beeld: FotoshopTofs, Pixabay

%d bloggers liken dit: