Sam Bettens kreeg excuses van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’

Sam Bettens kreeg excuses van de productie van ‘De Slimste Mens Ter Wereld‘. De 48-jarige zanger was onderwerp van een quizronde, waarbij naar zijn vorige naam is gevraagd. Ook gebruikte de kandidate het verkeerde persoonlijke voornaamwoord. 

“Ik was eigenlijk vooral gecharmeerd door de verontschuldiging, die leek mij heel oprecht. Hij zei: ‘We hadden eigenlijk iets moeten zeggen toen mensen ‘zij’ bleven zeggen in plaats van ‘hij’, we hadden daarop moeten inpikken.’ Dus daar voelden ze zich niet helemaal goed over. Ze zeggen wel dat ze geleerd hebben uit hun fouten”, reageerde Bettens op Qmusic op de commotie. 

Wat de deadnaming betreft beseft Bettens dat veel mensen hem ook kennen onder zijn vorige naam. “Voor mij persoonlijk is dat geen probleem, iedereen weet nog wat mijn naam was voor Sam. Maar ik heb wel vrienden waarvan ik zelf hun vroegere naam niet weet. Ik weet veel over hen, maar dat dus niet. Ik weet dat heel veel transgenders daar heel gevoelig voor zijn, dus ik snap wel dat er een reactie kwam.”

Beeld: Open Clipart Vectors, Pixabay

%d bloggers liken dit: