SENEGAL | Opnieuw mannen opgepakt op beschuldiging van homoseks

Op 23 november zijn in Senegal twee mannen opgepakt op verdenking van homoseks. Een meerderjarige en een minderjarige werden in “een suggestieve pose” betrapt in de omgeving van de Grote Moskee van Dakar.

Het Collectif FREE en Erasing 76 Crimes stellen sinds 20 september een stijging van aanhoudingen van mannen op verdenking van homoseks(ualiteit) vast. FREE telt er sinds september 36.

In de zaak van de twee mannen bij de moskee hebben enkele conservatieve en/of islamistische verenigingen zich burgerlijke partij gesteld. 

Volgens FREE is de onderzoeksrechter berucht om zijn conservatisme en zijn banden met de islamistische beweging. Zo liet hij een discotheek in Nioro sluiten, waar veel lesbiennes kwamen. 

De twee verdachten van 23 november zitten in voorlopige hechtenis. FREE kon nog niet vragen naar hun (gezondheids)toestand. Dat mag pas na vijftien dagen opsluiting.

Op homoseks, letterlijk “onzedige en onnatuurlijke handelingen met iemand van hetzelfde geslacht”, staat in Senegal vijf jaar cel.

Beeld: Wikipedia
Bron: 76 Crimes en français

%d bloggers liken dit: