Dębica antwoordt Puurs-Sint-Amands: “er zijn geen LGBT-vrije zones in Polen, kijk eerst in eigen boezem”

De stad Dębica in Polen heeft geantwoord op de brief die Puurs-Sint-Amands in de provincie Antwerpen stuurde nadat Dębica zichzelf LGBT-vrij verklaarde. Dębica noemt het fake news

In een brief schrijft Dębica dat het erg teleurgesteld is dat Puurs-Sint-Amands de zusterbanden opschort. Volgens Dębica is er helemaal geen sprake van ‘LGBT-vrij-verklaring’. Wel werd er in 2019 een resolutie aangenomen ter bescherming en bevordering van traditionele gezinswaarden. Heteroseksuele gezinswaarden. 

“Niet waar”

Dębica is kwaad om de gang van zaken en het gedraag van lokale politici in Puurs-Sint-Amands. Het stadsbestuur van Dębica noemt de hetze rond LGBT-vrije zones fake news en zegt dat deze gefabriceerd zijn door activisten en / op Wikipedia.

De Polen zijn ook misnoegd dat er geen overleg is gepleegd. 

Dębica zegt ook dat homoseks in Polen nooit strafbaar was, in tegenstelling tot België. Hoe dat zit in België lees je hier. Sinds de invoering van wetboeken door de Franse regering begin 19de eeuw in wat nu België is, is homoseks niet meer strafbaar

Eigen boezem

Bovendien, schrijft voorzitter van de gemeenteraad Mateusz Cebula, mogen Puurs-Sint-Amands in eigen boezem kijken. Cebula haalt de wandaden van Belgen in Congo en de Mensenzoo van Expo ’58 aan. 

Volgens Cebula moeten Belgen eerst in eigen boezem kijken alvorens anderen de les te spellen.

Beeld: Wikipedia
Bron: Rémy Bonny

%d bloggers liken dit: